Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Chinezii se distrează: s-a redeschis Disneyland Shanghai

disney.png

Sursa imaginii: 
AFP via France24

Parcul de distracţii din cel mai mare oraş al Chinei şi-a redeschis luni porţile publicului, un eveniment care reflectă  revenirea treptată a Chinei la normal, în pofida ameninţării mereu prezente a noului coronavirus, transmite France 24 care citează AFP.

 

 

Vizitatorii Disneyland Shanghai au trebuit să accepte să li se controleze temperatura corporală, să poarte o mască şi să se înregistreze într-o aplicaţie pe telefon care evaluează riscul de infectare cu noul coronavirus, înainte de a putea intra în parc.

Într-o primă fază parcul intenţionează să primească maximum 24.000 de persoane pe zi timp de câteva săptămâni, în loc de 80.000, ca de obicei, după o rezervare obligatorie pe internet.

În plus, megafoanele le amintesc constant vizitatorilor să păstreze distanţa la cozi şi la diferitele atracţii ale parcului, în timp ce liniile galbene trasate pe jos indică distanţa minimă care trebuie respectată.

Conducerea parcului a promis, de asemenea, că va creşte frecvenţa sesiunilor de dezinfectare şi va limita, dacă nu anula, interacţiunile dintre public şi personaje animate populare precum Mickey şi Donald.

În pofida temerilor, biletele pentru această primă zi s-au vândut vineri în doar câteva minute de la redeschiderea caselor de bilete online, potrivit presei locale.

Imperiul Disneyland estimează la cca 1,4 miliarde de dolari impactul negativ al crizei sanitare şi economice asupra activităţilor sale, dintre care un miliard legat doar de parcurile de distracţii şi de croaziere.

Pe moment, responsabilii Disney nu ştiu când pot redeschide celelalte parcuri de distracţii, magazine şi alte locaţii turistice.

De asemenea, ei au fost nevoiţi să amâne datele de lansare ale unor filme extrem de aşteptate, precum "Mulan" (Disney), "Black Widow" (Marvel) sau "Soul" (Pixar).

Totuşi, Disney se poate bucura de succesul Disney +, platforma sa de streaming lansată în toamnă în America de Nord şi Australia şi devenită disponibilă în mai multe ţări europene în luna martie.

Disney şi-a închis parcul de distracţii din Shanghai la sfârşitul lunii ianuarie, înainte de a face acelaşi lucru cu parcurile sale din Statele Unite, Franţa, Japonia şi Hong Kong.

Epidemia a pierdut considerabil din intensitate în China în ultimele săptămâni, iar ţara a început să redeschidă câteva locaţii turistice precum Marele Zid şi Oraşul Interzis din Beijing.