Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Nelu Tătaru: Din 15 mai, ieșim din localitate doar cu o declarație verbală

ministrul_nelu_tataru_la_cluj.png

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Sursa imaginii: 
Mediafax Foto

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a venit luni cu noi precizări, despre condițiile necesare pentru deplasarea cetățenilor începând cu data de 15 mai, când România iese din starea de urgență și intră în starea de alertă. Ministrul a declarat că românii nu vor mai fi obligați să semneze o declarație pe propria răspundere atunci când părăsesc localitatea. Este suficientă declarația verbală, a spus Nelu Tătaru.

După 15 mai, vom avea voie să ieșim din localitate doar cu motive bine întemeiate,  respectiv pentru îngrijirea medicală a unei persoane sau pentru activități agricole, a spus luni, la Parlament, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Se poate ieși doar din motive bine întemeiate. Mergem să îngrijim pe cineva, un copil, o persoană bolnavă, mergem la o proprietate care o avem în altă parte, mergem la munca câmpului. Sunt lucruri care sunt motive întemeiate. Le veți vedea în următoarea perioadă.”, a declarat Nelu Tătaru.

El a anunțat că, în această situație, nu va mai fi nevoie de o declarație pe propria răspundere, fiind suficientă  declarație verbală. ”Deocamdată ne-am gândit să fie verbal, putând să fie dovedită cu ceva, un act de proprietate sau ceva. Trebuie să facem dovada acelui motiv bine întemeiat.”

Întrebat de un jurnalist cum vom face dovada deplasării, ministrul a răspuns: ”Dați și o adresă, unde mergem. Și atunci se poate verifica”.

Luni,  premierul Ludovic Orban, prezent la Pitești, la semnarea contractului de execuţie a secţiunii 5 Curtea de Argeş – Piteşti, a Autostrăzii Sibiu – Piteşti,  a declarat că deocamdată nu s-a luat o decizie finală în privința eliminării declarației pe propria răspundere, necesară pentru deplasarea în perioada stării de alertă, respectiv după 15 mai. O decizie în acest sens va fi luată de Consiliul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă, a punctat premierul.