Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Angajații Twitter vor putea lucra de acasă ”pentru totdeauna” (CEO)

jack_dorsey.jpg

Jack Dorsey, CEO Twitter
Image source: 
Twitter

Jack Dorsey, CEO al companiei care deține rețeaua de socializare Twitter, și-a anunțat angajații că, dacă doresc, vor putea lucra de acasă chiar și după anularea restricțiilor legate de pandemia cu coronavirus, practic ”pentru totdeauna”, reiese dintr-un email intern obținut de BuzzFeed News și citat de NBC și CNBC.

”Deschiderea birourilor va fi decizia noastră. Când și dacă angajații vor veni, e decizia acestora”, se arată într-un comunicat dat ulterior publicității de Twitter.

Potrivit reprezentanților companiei, birourile nu se vor redeschide înainte de luna septembrie, cu foarte puține excepții, aceștia subliniind că „suntem foarte mândri de acțiunile luate devreme pentru protejarea sănătății angajaților și a comunității noastre. Acest lucru va rămâne cea mai importantă prioritate a noastră în lunile care vor urma”.

Alți mari giganți IT&C, precum Facebook, Google și Microsoft iau în considerare acest model.

Google și-a anunțat deja angajații că marea majoritate a lor va lucra de acasă până în 2021, doar puțini dintre ei urmând să vină la serviciu în această vară.

Facebook de asemenea a anunțat că nu-și va deschide birourile mai devreme de 4 iulie a.c. și că va permite celor care pot să lucreze de acasă să facă acest lucru cel puțin până în 2021.