Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Dacia produce la două treimi din capacitate. Christophe Dridi: Producția poate fi recuperată dacă este cerere

Compania Dacia, care a reluat producția de mașini pe 4 mai, a ajuns acum să producă la 67% din capacitate, iar în două săptămâni se va ajunge la 85% din capacitate, a spus șeful companiei, Christophe Dridi, citat de Hotnews.ro. Christophe Dridi a cerut autorităților măsuri suplimentare de susținere a activității și de păstrare a locurilor de muncă și după perioada de șomaj tehnic.

Dacia a reluat producția la uzina de motoare pe 21 aprilie și la cea de vehicule pe 4 mai, în două schimburi. Pe 11 mai a mai adăugat un schimb și săptămâna trecută producția a ajuns la 700 de mașini/zi, jumătate din capacitatea maximă de 1.400 de mașini/zi. Dacia a instituit o serie de măsuri care să asigure distanțarea socială.

Christophe Dridi, șeful companiei, spune că producția crește de la zi la zi și a ajuns la 950 de mașini marți, scopul fiind să se ajungă la 1.200 de mașini/zi în două săptămâni, potrivit Hotnews.ro

Nu se știe când se va atinge maximul producției, chiar dacă nu sunt probleme mari cu componentele. Piețe precum Italia, Spania sau Franța sunt aproape închise, dar țări precum Germania sau Austria dau semne bune, iar Franța a pornit relaxarea restricțiilor pe 11 mai.

Compania Dacia a produs cu peste 50.000 de mașini mai puțin din cauza întreruperilor, dar șeful companiei spune că producția poate fi recuperată dacă este cerere, fie lucrând din plin și sâmbăta, fie scurtând pauza de producție din august de la 4 săptămâni, al două.

Șeful Dacia mai spune că nu va amâna lansările de noi mașini, va face progrese la capitolul vânzări online, iar angajații care pot în continuare să lucreze de acasă, vor lucra tot de la domiciliu.