Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă

parinti_copii.jpg

Vot final in Camera Deputatilor in ce priveste pedepsirea infracțiunilor de natură sexuală asupra minorilor
Vot final in Camera Deputatilor in ce priveste pedepsirea infracțiunilor de natură sexuală asupra minorilor
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Părinţii îşi pot lua zile libere şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, au decis miercuri deputaţii. Ei au adoptat proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 41/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Documentul a fost trimis spre promulgare președintelui Klaus Iohannis.

Proiectul, care a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi adoptat în unanimitate, vizează extinderea aplicării actului normativ de bază şi pe perioadele vacanţelor şcolare în situaţia în care este decretată stare de urgenţă.

Prin proiectul adoptat miercuri de Camera Deputaților, decizională în acest caz, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, inclusiv pe perioada vacanţelor şcolare, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţamânt şi a unităţilor de educaţie antepreşcolară, ca urmare a stării de urgenţă decretate în condiţiile legii, scrie Agerpres.

Potrivit unui amendament, prin excepţie, în anul 2020 aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la finalizarea cursurilor şcolare aferente semestrului II. Pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ, sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani.

Camera Deputaţilor este decizională în cazul acestui proiect de lege, care a fost adoptat de Senat.