Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Românii cumpără deja pachete de vacanță în Grecia, Bulgaria și Turcia. Agenție turism: Sunt semne bune

grecia_plaja.jpg

Sursa imaginii: 
Wikipedia

Unele agenții de turism au reluat activitatea de vânzare a pachetelor de vacanţă pentru destinaţii precum Grecia, Cipru, Bulgaria, Turcia şi Croaţia, dar şi pentru litoralul românesc, informează Agerpres. Chiar și cu granițele închise pentru turism, unii români își cumpără pachete în afara țării, confirmă la RFI directorul companiei Paralela 45, Alin Burcea. Fostul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spune că românii reacționează pozitiv la semnele îmbucurătoare venite dinspre țări ca Bulgaria, Grecia sau Turcia, care își vor deschide treptat granițele pentru turism.

Directorul companiei Paralela 45, Alin Burcea, spune că, deși nu foarte multe, există achiziții făcute în ultima perioadă de români pentru vacanțe în destinate obișnuite de vară, precum Grecia, Turcia sau Bulgaria.

”Grecia își deschide granițele pentru turiștii interni de la 1 iunie. Insulele se deschid la 15 iunie tot pentru localnici, pentru a se putea apuca de treabă. Iar de la 1 iulie, se deschid pentru turiști”, spune Alin Burcea. El mai afirmă că deja companiile de turism sunt pregătite cu oferte pentru cei care se vor încumeta să meargă în vacanță în afara țării, după deschiderea granițelor pentru turism, măsură cerută de Comisia Eruopeană.

Alin Burcea mai spune că apreciază ca exagerată măsura cerută de Grecia, aceea a prezentării unui pașaport medical care să ateste starea bună de sănătate a turistului.

Burcea mai afirmă că, în continuare, este foarte greu ca cei care au avut cumpărate din timp vacanțe din timp în afara țării să își poată primi banii înapoi. În general, „se merge pe acordarea de vouchere sau pe reprogramarea vacanțelor”, explică el.

Directorul companiei Paralela 45 spune că banii nu pot fi returnați pentru ca ei au ajuns deja în conturile hotelurilor și companiilor de transport.

Ascultă:

 
Directorul companiei Paralela 45, Alin Burcea, despre concediile în afara țării