Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cecenia: Președintele îi amenință cu concedierea pe medicii nemulțumiți

cecenia.png

Președintele cecen Ramzan Kadyrov
Image source: 
AFP via rfi.fr

Președintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov, i-a numit ”provocatori” pe medicii și asistenții care se plâng de lipsa echipamentelor medicale necesare în lupta cu pandemia și a spus că ar fi mai bine ca aceștia să fie ”concediați”, transmit mai multe publicații din Rusia citate de rfi.fr.

„Trebuie să demitem provocatorii! Nu ne lipsește nimic, nici combinezoane, nici măști, nici dispozitive! Avem tot ce ne trebuie. Avem peste 30 000 de combinezoane și am cumpărat milioane de măști", a declamat Kadyrov pe un ton vehement în fața camerelor de luat vederi.

Declarațiile vin după ce, în urmă cu o săptămână, la un spital dintr-o localitate situată la cca 30km de capitala Grozny, personalul medical a denunțat lipsa acută de echipamente medicale, în cadrul unei reuniuni care a fost difuzată online pe rețelele de socializare, ceea ce a stârnit furia liderului cecen.

De la declanșarea epidemiei, președintele cecen a avut mai multe reacții vehemente în public, într-un dintre acestea numindu-i pe cei infectați și care nu respectă restricțiile, drept ”teroriști”, care ar trebui ”uciși”. Tot el a amenințat-o cu moartea pe o jurnalistă din Rusia care a criticat modul de administrare la nivel național a crizei.

De la începutul pandemiei, în Cecenia au fost raportate cca 1000  de cazuri și 9 decese.