Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


OPMCTA: Un sfert din hotelurile de pe litoral își așteaptă turiștii după 1 iunie

litoral_1.jpg

Image source: 
pixabay.com

Deschiderea oficială a litoralului pentru turiști va fi la 1 iunie, anunță Organizația Patronală Mamaia-Constanța. Peste 100 de hoteluri - un sfert din capacitatea de cazare a litoralului - s-au deschis sau se vor deschide până atunci. Estimările arată 10.000 de turiști în prima săptămână din iunie, transmite organizația.

Organizația Patronală Mamaia-Constanța estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turiști români.

”Faptul că reprezentanţii HoReCa au anunţat ieri, după discuţia cu premierul, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi hotelieri de la mare să îşi pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, pentru a putea primi turiştii”, arată patronatul într-un comunicat citat de News.ro.

”Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare, organizaţia patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie”, spun reprezentanţii Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa.

Ei spun că sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care au primit turişti în acest weekend.

”Practic, deschiderea oficială a litoralului pentru turişti va fi la 1 iunie, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise la mare care chiar au primit turişti în acest weekend. Aceştia au venit pentru scopuri de recreere - pescuit, kiting şi pentru activităţi sportive în aer liber. Cei mai mulţi au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche şi în Delta Dunării”, arată organizaţia.