Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Untold şi Electric Castle ar putea fi anulate prin lege

untold.jpg

Organizatorii festivalurilor, printre care Untold și Neversea, au anunțat că vor fi sprijiniți de Guvern pentru organizarea edițiilor din 2021
Sursa imaginii: 
Site-ul oficial al festivalului

Organizatorii marilor festivaluri cer Guvernului anularea spectacolelor precum Untold sau Electric Castle. „Ne vom adresa Parlamentului pentru a da o lege în acest sens”, spune Bogdan Gheorgiu, ministrul Culturii.

„Organizatorii de mari festivaluri ne-au solicitat insistent să emitem noi un act normativ prin care să anunţăm că nu mai sunt permise organizarea de evenimete cu participare de peste 1000 de persoane cel puţin până la 1 septembrie, pentru că asta i-ar ajuta pe ei în rezilierea contractelor şi în alte procese", a declarat ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, pentru MEDIAFAX. 

„Nu că noi le-am interzice, ei ne-au cerut să emitem un act normativ, dar Guvernul nu poate emite acte decât pe durata stării de alertă aşa că ne vom adresa Parlamentului cu o propunere de lege in acest sens", a adăugat ministrul. 

Bogdan Gheorghiu spune că biletele deja cumpărate vor putea fi transformate în vouchere sau pot fi folosite pentru următorul festival.