Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mitropolia Moldovei, împotriva vaccinării. Premierul: Să ne rugăm pentru luciditate, inclusiv a angajaților bisericii

bojica.jpg

Mitropolia Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, promovează teorii conspiraționiste legate de vaccinul anti-Covid și nanocipuri
Sursa imaginii: 
Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove

Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, a solicitat șefului statului, premierului și speakerului Parlamentului să nu oblige cetățenii să se vaccineze împotriva coronavirusului întrucât ”reprezintă și un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui”. Din adresarea Mitropoliei Moldovei aflăm că ”Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populaţiei, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacţionează la undele transmise de tehnologia 5G şi permit sistemului să îl controleze pe om de la distanţă. Se consideră că tehnologia 5G în combinaţie cu anumite vaccinuri administrate în China şi Italia au şi stat la baza apariţiei acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”. Adresarea este publicată pe site-ul Mitropoliei într-un document Microsoft Word. 

Potrivit Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova,”opinia publică din multe state europene, protestează contra obligativității vaccinurilor, mai ales a vaccinului contra COVID-19, deoarece le consideră o cale prin care sistemul antihristic mondialist dorește să introducă în corpurile oamenilor microcipuri cu ajutorul cărora să-i poată controla, prin intermediul tehnologiei 5G. În Parlamentul Italiei a fost formulat de către o deputată în mod oficial cererea de arestare a infractorului internațional Bill Gates, care este acuzat de faptul că este un criminal împotriva umanității, că a provocat prin vaccinuri moartea a 500.000 de copii în India, că susține ideea de genocid pentru reducerea populației planetei”, se arată în scrisoarea adresată autorităților de la Chișinău.

”A început microciparea în masă a populației din Europa. Cu toate că în Suedia vaccinarea nu este obligatorie, totuși mii de oameni, îndeosebi tineri, acceptă benevol și chiar cer să li se implanteze un microcip introdus sub piele cu ajutorul unei seringi. Tehnologia dezvoltată în Suedia pare a fi apărut deja și în Italia și se consideră că ea va avansa, pe măsură ce guvernele, care reacționează după acest virus planetar, își doresc un control asupra răspândirii bolii, iar aceste cipuri permit acest control. Dacă în țări civilizate acest lucru mai poate încă fi la latitudinea cetățeanului dacă acceptă sau nu astfel de cip, în țări cu regimuri primitive această microcipare ar putea fi impusă prin lege și prin propaganda organizațiilor sorosiste care conduc societățile respective”. Sunt doar câteva teorii conspiraționiste, promovate intens în aceste zile.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, prin “Adresarea privind legalitatea unei eventuale vaccinari obligatorii ca efect al virusului SARS-COVID-19”, solicită trei lucruri: ”Vaccinarea populației (anti-COVID-19, etc), pe principii benevole, asigurarea tuturor drepturilor fundamentale ale oamenilor care ar refuza vaccinarea  obligatorie, exceptând eventualele discriminări și\sau restricționări”. Totodată, sinodul cere ”asigurarea dreptului omului de a nu i se introduce/implanta orice dispozitiv/cip străin corpului uman, luând în considerație informația prezentată de către oamenii de știință despre pericolul acestora, precum și îngrijorarea întemeiată pe baza Apocalipsei Sfântului Ioan Teologul și a proorociilor Sfinților Părinți”.

Premierul moldovean:”Să ne rugăm cu toții pentru luciditate și sănătatea oamenilor. Inclusiv, a cetățenilor birocrați și angajați ai Bisericii”

Premierul moldovean, Ion Chicu a venit, miercuri, cu o reacție pe marginea solicitării Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova. ”Doamne iartă-mă și păzește-mă de păcate. Și dă-mi minte și putere să reacționez înțelept și calm la așa ceva. Să fim milostivi și înțelegători. Se poate întâmpla cu fiecare dintre noi, ca rațiunea să ne fie întunecată de puterea instinctelor, ispitelor și rătăcelelor. Să ne rugăm cu toții pentru luciditate și sănătatea oamenilor. Inclusiv, a cetățenilor birocrați și angajați ai Bisericii. Această criză ne reamintește cât de important este să restabilim sistemul de educație/învățământ în țară. Într-o societate elevată asemenea "avertismente" nu ar avea cum să apară. N-ar avea rostul. Doamne iartă-mă”. Este mesajul postat de prim-ministrul R.Moldova pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului, Igor Dodon nu a comentat deocamdată solicitarea Mitropoliei Moldovei.

Ex-prim-ministru: După Brexit și intervenția în alegeri, aceasta este o nouă „găselniță” a propagandei rusești menită să compromită valorile democratice

Potrivit fostului șef al Cabinetului de Miniștri de la Chișinău, Ion Sturza, după Brexit și intervenția în alegeri, aceasta este o nouă „găselniță” a propagandei rusești menită să compromită valorile democratice.”A lupta împotriva unui vaccin anti-coronavirus nu este o eroare teologică, este o crimă care poate să ducă la moartea a milioane de oameni. Nu este o chestiune privată a cuiva, nici a bisericii. Este dovedit științific fără echivoc că doar o imunizare colectivă poate să ne salveze. Nu putem aștepta instalarea unei imunizări naturale, soldată cu zeci de milioane de decese, cum se întâmpla în Evul Mediu. Avem nevoie de imunizare în masă cât mai urgentă, însoțită de măsuri igienice și sanitare riguroase”. 

”Și mai este un aspect foarte periculos. Mentalitatea celor care încă mai cred că pământul este plat și că soarele se învârte în jurul lui. De parcă nu ar fi fost patru secole de iluminism și progres științific! Și nu ar fi o mare problemă dacă acest narativ nu ar fi utilizat astăzi ca armă ideologică a Federației Ruse în lupta cu lumea occidentală. Dacă nu se va găsi o mediere între cerințele de modernizare a țării și libertatea religioasă așa cum o înțelege clerul bisericesc, Biserica Ortodoxa riscă să se întoarcă în peșteră nu doar la figurat, dar și la propriu. Noi, cei care ne-am născut și ne simțim creștini, nu ne dorim așa ceva”.

”Am o propunere pentru Mitropolie. Deziceți-vă de sistemul de operare Windows pe care îl aveți instalat pe calculatoare și de pe care ați redactat „adresarea". Oricum e piratat. Bill Gates nu o să se supere”, a scris Ion Sturza pe rețelele sociale.

Sondaj: 52 la sută dintre cetățenii R.Moldova ar accepta vaccinul anti-Covid 

Potrivit celui mai recent sondaj, realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din R.Moldova, 52 la sută dintre cetățenii moldoveni s-ar vaccina împotriva noului coronavirus, atunci când ar apărea acesta. În același timp, 34 la sută ar fi împotriva vaccinului, iar 14 la sută au refuzat să răspundă. 

Cercetarea intitulată ”Solidaritatea socială în contextul pandemiei Covid-19”, a fost realizată, la telefon, în perioada 1-7 mai 2020, pe un eșantion de 1141 respondenți, din 418 localități, cu o eroare de +/- 3,0%. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre adresarea Mitropoliei Moldovei privind teoriile conspiraționiste legate de vaccinul anti-Covid