Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Distanțarea socială în stațiunile de pe litoral va fi o provocare

turism.jpg

Distanțarea socială în stațiunile de pe litoral va fi o provocare
Distanțarea socială în stațiunile de pe litoral va fi o provocare
Sursa imaginii: 
PIXABAY.COM

România va fi destinația predilectă de vacanță, cel puțin la începutul sezonului estival. Puțini se vor aventura spre destinații externe iar situația s-ar putea schimba în a doua parte a anului, etimeaza Mihaela Călușer, proprietara unei agenții de turism.

Litoralul românesc va deveni neîncăpător în timpul verii pentru că dorința oamenilor de vacanțe e mare dar infrastructura rămâne precară, în ciuda promisiunilor și a bunelor intenții. Distanțarea socială va fi menținută cu greu iar în unele locuri chiar imposibil de pus în practică și asta și dacă ne uitam la profilul turistului român, mai spune Mihaela Călușer.

În România Sezonul estival s-ar putea deschide din 15 iunie, dacă numărul de îmbolnăviri nu va crește.

Între timp, circulaţia persoanelor între Bulgaria, Grecia şi Serbia va fi permisă de la 1 iunie fără obligativitatea unei perioade de carantină de 14 zile. Deși a participat la discuții, România nu face parte din acest acord. Pentru libera circulație între Bulgaria, Grecia și Serbia va fi nevoie doar de o declaraţie scrisă la frontieră, care să ateste că semnatarul nu prezintă simptome de COVID-19, călătoreşte pe proprie răspundere şi nu este supus carantinei în ţara sa, precum şi de un număr de telefon pentru contact.

Pentru comparație, Spania va deschide sectorul turistic, în luna iulie, potrivit guvernului de la Madrid.

 
Mihaela Călușer, proprietara unei agenții de turism