Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Salvați Copiii: Părinții își mai pierd răbdarea în perioada aceasta și cer ajutor de la psihologi

salvati_copiii_parinti_psihologi.jpg

Tot mai mulți părinți sună la Family Tel, pentru a cere sprijin de la psihologii Salvați Copiii (Sursa foto: pixabay)
Tot mai mulți părinți sună la Family Tel, pentru a cere sprijin de la psihologii Salvați Copiii (Sursa foto: pixabay)

Izolarea din ultimele luni în contextul epidemiei Covid-19 a provocat probleme emoționale unor familii din România. 80% dintre cei care au apelat la psihologii organizației Salvați Copiii, prin linia specială Family Tel, au avut nevoie de sprijin pentru gestionarea unor crize familiale.

Problemele semnalate la linia Family Tel au fost diverse, de la cele provocate de întreruperea terapiei pentru minorii cu tulburări din spectrul autist, până la cazuri mai severe de violență domestică.

Psihologul Mihaela Dinu, coordonatoarea proiectului Salvați Copiii, spune la RFI care sunt cele mai frecvente cazuri semnalate la linia telefonică 0800.070.009: ”Sunt legate de gestionarea emoțională a părinților și de aici efectele care ar putea duce la deficiențe de gestionare ale emoțiilor copiilor. Practic, părinții își mai pierd răbdarea în perioada aceasta, recunosc asta și cer ajutor pentru a depăși dificultatea aceasta”.

”Încercăm să aflăm un pic conjunctura în care ei se află și contextul actual, care a afectat cumva dinamica familiei. În funcție de asta, încercăm să le dăm câteva recomandări, pe situații individualizate și subiective ale fiecărui caz”, explică psihologul.

 
Mihaela Dinu, despre proiectul Family Tel