Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Olanda: posibilă contaminare a oamenilor de la nurci infectate cu Covid-19

centru.png

Nurcă
Sursa imaginii: 
WWF via rfi.fr

În Olanda, autoritățile cred că este posibil ca nurcile infectate cu Covid-19 să fi contaminat oamenii, în unel ferme din sudul țării, unde animalele sunt crescute pentru blană.

Acum trei săptămâni autoritățile au descoperit nurcile infectate la două ferme din Brabantul de Nord. După un val de îngrijorare și unele măsuri guvernamentale de precauție, știrea despre mamiferele contaminate a fost aproape uitată. Zilele trecute însă, Ministerului Agriculturii a anunțat într-un comunicat că este plauzibil ca nurcile să fi transmis la rândul lor Covid-19 lucrătorilor din hambar.

Arjan Stegeman, epidemiolog la Universitatea din Utrecht, a făcut cercetări pe nurci: „Cu toții știm, desigur, că la începutul epidemiei, într-o piață din Wuhan, virusul ar fi fost transmis de la animale la oameni. Se presupune că acesta ar proveni de la lilieci, pangolini sau altele. Dar, ulterior, virusul s-a adaptat la organismul uman și transmiterea a avut loc constant de la oameni la oameni."

În cele două ferme în cauză, există mai mult de 20.000 de nurci, toate crescute pentru blană. Acum, autoritățile vor să extindă testarea pentru Covid-19 la toate fermele de nurci din țară.

 

Traducere de Anda Costiuc, după articolul din rfi.fr