Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Trump cere redeschiderea tuturor bisericilor din SUA

trump.jpg

Sursa imaginii: 
site-ul Casei Albe

Președintele Donald Trump a cerut pe un ton vehement tuturor guvernatorilor statali din SUA să redeschidă lăcașurile de cult, amenințându-i că, în caz contrar, le va submina autoritatea, transmite rfi.fr.

”Consider că lacașurile de cult, bisericile, sinagogile și moscheele sunt de o importanță esențială. Fac un apel către toți guvernatorii să le redeschidă. Dacă nu vor face așa, voi trece peste autoritatea lor”, a declarat el la sfârșitul săptămânii trecute.

Președintele nu a precizat cum va putea impune guvernatorilor această măsură, dat fiind că, potrivit legii, aceștia sunt singurii în măsură să decidă ridicarea restricțiilor impuse de pandemie.

Președintele nu frecventează decât ocazional bisericile iar declarația sa este pur politică, comentează sursa citată. Este vizat în mod exclusiv electoratul religios, iar mulți pastori evanghelici au reacționat cu entuziasm la apelul prezidențial.

Bisericile sunt în continuare închise în aproximativ jumătate din statele americane. În mai multe cazuri s-au înregistrat plângeri privind ridicarea restricțiilor. Autoritățile sanitare în schimb solicită cea mai mare prudență și recomandă în continuarea evitarea reuniunilor publice cu mai mult de 10 persoane.