Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Expert: Pasagerii curselor aeriene nu disperă, sunt învățați cu restricțiile

expert_pasager_aviatie_restrictii_securitate.jpg

Cum vor ieși companiile aeriene din criza Covid-19? (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)
Cum vor ieși companiile aeriene din criza Covid-19? (Foto: RFI/Cosmin Ruscior)

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației a întocmit o listă de aeroporturi din țările cu risc ridicat de transmitere a coronavirusului. Sunt incluse, printre altele, aeroporturi din state ca Franța, Germania, Spania, Italia, Turcia și Marea Britanie. Demersul agenției este unul firesc, spune la RFI expertul în aviație Sorin Stoicescu.

În opinia expertului, companiile aeriene își vor reveni treptat din criză: ”Să nu vorbim de funie în casa spânzuratului. Noi avem TAROM-ul, cu situația lui specifică, în care tocmai beneficiase de un ajutor de salvare și a venit pandemia. Statul a promis că atât pentru TAROM, cât și pentru Blue Air va aloca o anumită sumă de bani, ca să își revină de pe urma acestei situații nefericite. La fel au făcut și autoritățile din alte state europene și chiar de pe planetă, în general”.

Sorin Stoicescu spune că ”pasagerul aviației civile este învățat cu restricțiile, mai ales cele din domeniul securității. Începând cu anul 1972, când aveau loc deturnările în zona Cuba-America și când s-au luat măsurile speciale de securitate, pasagerii nu au disperat, nu s-au dat la o parte, au folosit în continuare aviația și au suportat măsurile de securitate, care până și în zilele de azi la companiile americane și la cele israeliene se aplică”.

Sorin Stoicescu, despre lista aeroporturilor din țările cu risc mare de transmitere a coronavirusului