Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Invazie de lăcuste în India. Dronele intră în luptă

lacuste.png

Invazie de lăcuste în India
Sursa imaginii: 
rfi.fr

Invazia de lăcuste de deşert, cea mai mare din ultimii 30 de ani potrivit estimărilor specialiștilor, a devenit în ultimele zile încă un pericol pentru India, țară deja afectată de epidemia de Covid-19. Autorităţile folosesc drone și echipe speciale pentru a pulveriza pesticide, în încercarea de a preveni distrugerea culturilor, relatează joi DPA citată de Agerpres.

Culturile de cereale şi de legume din mai multe state indiene, printre care Rajasthan, Punjab, Madhya Pradesh, Gujarat şi Uttar Pradesh, se află în calea insectelor.

Filmările apărute în mass-media indiene arată roiuri de lăcuste care atacă culturile fermierilor în timp ce aceştia încearcă neputincioşi să alunge insectele.

Oficiali indieni au declarat joi că guvernul şi-a intensificat răspunsul cu măsuri de oprire a lăcustelor şi o campanie de pulverizare de pesticide ce include utilizarea dronelor.

Operaţiunile s-au desfăşurat în 303 locaţii, pe o suprafaţă de 47.000 de hectare, în mai multe districte din Rajasthan, Madhya Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh şi Punjab, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Agriculturii, Praveen Kavi.

Un alt oficial guvernamental a remarcat însă că roiurile de lăcuste au sosit în perioada dintre recolta anterioară şi sezonul de plantare pentru viitoarea recoltă, ceea ce înseamnă că daunele produse de insecte ar putea fi limitate.

India se confruntă în prezent cu cea mai mare invazie de lăcuste din 1993, deşi aceste insecte provoacă cu regularitate pagube în ţară. Lăcustele sosesc din Pakistan între iulie şi octombrie şi afectează mai ales statul Rajasthan din nord-vestul ţării, a declarat KN Gurjar, directorul adjunct al Organizaţiei de Avertizare Împotriva Lăcustelor din India.