Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


K. Iohannis: De la 1 iunie, fără restricții de deplasare în afara localității. Se deschid terasele și plajele

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi un nou val de măsuri de relaxare, începând cu 1 iunie: se vor deschide terasele, se va putea merge la plajă, iar pentru ieșirea din localitate nu va mai fi nevoie de declarație pe proprie răspundere.

De asemenea, tot de la 1 iunie vor fi reluate transporturile internaționale feroviare și rutiere și vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu maximum 500 de spectatori, pe scaune, la distanțele impuse de regulile de distanțare, cu control strict la intrare. Nu în ultimul rând, vor fi reluate competiții sportive în aer liber, dar fără spectatori, a spus președintele.

Șeful statului a mai anunțat că Evaluarea Națională și Bacalaureatul se vor ține așa cum a fost programat.

”Evaluarea națională se va face începând din 15 iunie, apoi Bacalaureatul. A apărut o problemă pe care am vrut să o rezolvăm: e posibil să fie copii bolnavi sau termometrul să arate că au febră. Pentru ei trebuie să găsim soluții și atunci se va organiza pentru Evaluarea Națională (bolnavi, izolați, găsiți cu febră la examen) o a doua sesiune a Evaluării Naționale, pe 29 iunie”, a explicat președintele.

La Bacalaureat, va exista o a doua sesiune în august, ca în fiecare an.