Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Platformă online pentru programarea vacanțelor în UE

coloseum.jpg

Grecia îşi deschide graniţele pentru turiştii din România şi alte state ale Uniunii Europene, începând din 15 iunie
Image source: 
Mirela Dădăcuș/RFI România

Comisia Europeană se pregăteşte să repornească turismul. Țările membre au convenit, vineri, asupra protocoalelor pentru redeschiderea frontierelor şi primirea turiştilor. De asemenea, va fi lansat un site, unde oamenii vor găsi informații despre țara în care vor să călătorească. Redeschiderea frontierelor pentru turism ar trebui să aibă loc în a doua jumătate a lunii iunie.

 

Miniştrii turismului din țările UE au discutat un plan pentru redeschiderea frontierelor. Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat pentru BFM Business că a fost întocmit un protocol comun, potrivit Mediafax.ro

„Am realizat un fel de protocol comun. Deci, avem acum protocoale comune pentru trecerea frontierelor, pentru primirea turiştilor în vacanţă, pentru a verifica dacă sunt luate măsuri de distanţare socială, măsurile de protecţie a sănătăţii. Protocolul există”, a spus Thierry Breton. Totodată, comisarul a anunţat lansarea unui site reopen.eu, unde oamenii vor găsi informații cu privire la ţara în care vor să călătorească.

„Va centraliza cele mai bune practici, astfel încât, dacă doriţi să călătoriţi în UE pentru a vă petrece vacanţa, veţi şti exact cum va avea loc deplasarea şi ce veţi găsi la sosire, inclusiv date despre măsurile de precauţie şi măsurile luate de toţi miniştrii turismului”, a mai spus Thierry Breton.