Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


L. Orban: Se va permite accesul pe plajă cu cearşaf sau prosop

orban_1.jpg

Sursa imaginii: 
Guvernul României

Premierul Ludovic Orban a declarat, vineri, în județul Maramureș, că se va permite accesul pe plajă și cu cearşaf sau prosop, nu doar cu șezlongul. Premierul a precizat că se va veni cu o nouă completare în ceea ce priveşte măsura legată de accesul pe plajă.

„În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor, acolo, într-adevăr am specificat că pe plajele amenajate accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. Aici o să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată, ca oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul, cu câte 8 - 10 lei, să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful”, a declarat premierul Ludovic Orban, vineri, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, sensul textului nu era de a interzice accesul unor persoane, ci de a preciza distanța. 

„O să facem corectura. Sensul textului din Anexa 3 a hotărârii de guvern nu era de a interzice persoanelor care vor să vină la plajă şi care nu au posibilitatea să-şi ia şezlonguri, ci de a spune că pe acele zone amenajate ale plajelor, indiferent că este vorba de plaje care sunt la mare sau care sunt la lacuri, la acestea accesul se face pe şezlonguri care au o anumită distanţare, dar, cu siguranţă, vom face o revenire şi vom specifica foarte clar că este permis pe anumite zone să vină cu cearşaf, cu prosop”, a mai spus Ludovic Orban.