Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Indemnizație de 100% din salariu pentru pacienții COVID-19

Test Covid-19

Boala COVID-19 a fost inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A. Astfel, bolnavii primesc indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%, anunță Avocatul Poporului.

Avocatul Poporului salută adoptarea de către Guvern a unei decizii privind lista cu urgențele medico-chirurgicale, precum și bolile infectocontagioase din grupa A, pentru care asigurații beneficiază de indemnizație pentru incapacitate temporară de muncă, fără îndeplinirea condiției de stagiu de asigurare, de 100% din salariu, transmite Mediafax.ro.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în 30 aprilie și a cerut Ministerului Muncii și Protecției Sociale și Ministerului Sănătății să dispună măsuri urgente pentru ca boala COVID-19 să fie inclusă în grupa bolilor infectocontagioase din grupa A și, în consecință, asiguraţii să beneficieze de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă plătită în procent de 100%.

În România sunt confirmate, până vineri, 20.103 cazuri de coronavirus, dintre care 14.145 sunt vindecate și externate. În ultimele 24 de ore s-au confirmat 196 de noi infectări.