Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Accident grav în Italia, soldat cu moartea a patru români

accident_italia_moarte_patru_romani.png

Accident rutier, în zona Arezzo, Italia (Sursa foto: wikipedia)
Accident rutier, în zona Arezzo, Italia (Sursa foto: wikipedia)

Patru români au murit, iar alți trei sunt în spital, după ce vehiculul în care se aflau s-a izbit de un TIR, pe autostrada A1, dintre Arezzo și Monte San Savino, în Italia.

Printre cei decedați în urma accidentului din Italia se află o fetiță de zece luni și un băiat de zece ani.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că atât Ambasada României la Roma, prin intermediul biroului atașatului pentru afaceri interne, cât și Consulatul General al României la Bologna s-au autosesizat referitor la accidentul rutier produs vineri în provincia Arezzo și au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență.

”Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, MAE precizează că în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol. Membrii de familie ai cetățenilor români au fost informați cu privire la acest accident. Până la acest moment, la nivelul consulatului general nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest accident. Consulatul General al României la Bologna este în dialog cu autoritățile locale și cu unitățile medicale în care sunt internați cetățenii români, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări”, transmite MAE.