Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis: Mai puține restricții după 15 iunie

iohannis_presidency.ro_1.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Starea de alertă se prelungește, dar după 15 iunie vorfi mai puține restricții, a anunțat marți președintele Klaus Iohannis după o ședință cu membri ai guvernului, care a avut loc la Palatul Cotroceni.

”Considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele restricții nu vor mai fi în vigoare din 15 iunie. Se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante și locuri de joacă”, a spus șeful statului.

Va fi posibilă după 15 iunie redeschiderea after school-urilor, grădinițelor și creșelor private. Se vor deschide de asemenea piscinele, dar numai cele exterioare.

”Lucrurile vor fi mai relaxate (dpdv turistic – n.r.) în relația cu statele unde numărul de îmbolnăviri este sub 5 cazuri la 1 milion de locuitori în ultimele 14 zile. Deocamdată aici nu se încadrează Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia”, a spus Iohannis

La ședința de la Cotroceni au luat parte, pe lângă șeful statului și premier, ministrul de Interne Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, și șeful DSU, Raed Arafat.

Alte 145 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 20.749, potrivit datelor publicate marți de Grupul de Comunicare Strategică. De la debutul pandemiei, s-au vindecat 14.910 români.