Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marian Ionescu, vlogger: Avem nevoie de spirit civic în mediul online dacă vrem să facem curat

mariciu.jpg

Marian Ionescu
Sursa imaginii: 
blog Marian Ionescu

Mariciu la RFI România: "Internetul a devenit ceva extrem de intim. Este extrem de complicat pentru părinți să verifice tot conținutul pe care îl văd copiii lor pe internet și să anticipeze și să blocheze conținutul online care i-ar putea afecta."

Ministrul de interne ia atitudine în cazul vloggerului Alexandru Bălan care a instigat la violența și viol împotriva minorelor. În opinia lui Marcel Vela părinții sunt cei care trebuie să își supravegheze copiii mai atent când accesează conținut online.

La RFI vloggerul Marian Ionescu explică procesul aproape imposibil prin care acest lucru ar fi realizabil. În opinia lui Mariciu nu doar părinții sunt responsabili pentru conținutul clipurilor și fotografiilor la care au acces copiii lor pe internet.

Marian Ionescu spune că principalii responsabili sunt chiar autorii vlogurilor, care ar putea fi mai atenți la limbaj și la mesajele pe care le transmit comunității lor. Vloggerul invocă spiritul civic pe care îl caută la ceilalți creatori de conținut și spune că ar fi de ajutor ca și ei să taxeze clipurile care aduc prejudicii comunității.

Control judiciar și interdicție la postări în social media timp de 60 de zile pentru Colo

Alexandru Bălan, cunoscut pe YouTube sub numele „Colo”, a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile. În toată această perioadă, vloggerul nu are voie să publice conținut pe nicio rețea socială.

Bărbatul a fost reținut marți seară în dosarul în care este cercetat pentru că ar fi instigat la violență împotriva minorelor, inclusiv la violarea acestora, după ce a povestit pe contul său de YouTube o experiență pe care a avut-o cu o fată de 16 ani.

Ulterior, Alexandru Bălan a prezentat scuze și a spus că regretă situația creată.