Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Arafat: Situația infecțiilor cu COVID-19 s-a deteriorat. Cazurile active încep să crească

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a declarat sâmbătă că „situația infecțiilor cu COVID-19 s-a deteriorat”, iar „cazurile active încep să crească după o perioadă mai lungă de scădere continuă”. Afirmațiile au fost făcute după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 275 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore.

Șeful DSU a atașat, într-o postare pe Facebook, mai multe grafice, din care reiese „clar cum, în ultimele zile, situatia infecțiilor cu SARS-COV2 și în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arată cum numărul cazurilor active începe sa crească după o perioadă mai lungă de scădere continuă. Era de așteptat ca măsurile de relaxare sa duca la astfel de situatie insa depinde de noi daca cresterea se va mentine sub control sau nu. Regulile de distantare si igiena trebuie respectate! Nu va lasati influentati de parerile neavizate si de dezinformarile din mediul retelelor de socializare!”.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, sâmbătă, creșterea numărului infecțiilor cu COVID-19, dar și a deceselor cauzate de noul covoronavirus. Sunt 275 de cazuri noi de îmbolnăvire și 14 decese cauzate de SAR-CoV-2, în ultimele 24 de ore.La ATI, în acest moment, sunt internați 171 de pacienți.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 21.679 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.635 au fost declarate vindecate și externate. Până sâmbătă, 1.394 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

„În intervalul 12-13 iunie, au fost înregistrate 14 decese (5 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Constanța, Dâmbovița, București, Suceava și Vrancea. Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 3 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane de peste 80 de ani”, potrivit GCS.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.