Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Iohannis, îngrijorat de numărul crescut de noi pacienți cu COVID-19

iohannis_presidency.ro_1.jpg

Sursa imaginii: 
presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a spus joi că este îngrijorat de creșterea numărului de noi cazuri de coronavirus și a insistat că trebuie respectate măsurile în vigoare. Altfel, nu ne vom putea întoarce la normalitate, a spus șeful statului.

"Virusul nu pleacă în vacanță”, a spus președintele Klaus Iohannis. „Sunt îngrijorat pentru că am văzut în ultimele zile un număr mare de noi pacienți infectați. Și azi sunt peste 300 de persoane detectate cu acest virus și cred că este cazul să mai subliniez câteva lucruri: s-a renunțat la multe restricții și s-au luat măsuri de relaxare, dar virusul nu pleacă în vacanță, este în comunitate”, a afirmat șeful statului.

Ar putea fi noi restricții? "Eu nu mi doresc, eu vreau să avem o conformare foarte bună. Nu ne dorim reinstaurarea unor restricții decât dacă numărul de infecții crește și nu avem încotro, dar vreau o conformare bună, adică să ascultăm de specialiști", a mai spus Iohannis. 
Revenirea la starea de urgență? "Este ultima, atunci când vedem că nimic altceva nu funcționează.", a adăugat șeful statului. 
Vă reproșați ceva ce nu ați făcut în acestă perioadă? "Măsurile s-au luat de către Guvern și au fost foarte bune, corecte. Măsura pe care am luat-o eu, de instituire a stării de urgență, a fost luată la timp", a precizat președintele. Klaus Iohannis a făcut un apel la români să se protejeze în continuare de noul coronavirus, să folosească măștile de protecție și păstreze distanțarea fizică dar și igiena mâinilor.