Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Coronavirus | 30 de preoți moldoveni, infectați, iar doi au decedat. Bilanțul total al îmbolnăvirilor trece de 13.000

În R.Moldova, 30 de preoți s-au infectat cu coronavirus, iar alți doi au decedat, au anunțat, vineri, responsabili ai Ministerului Sănătății. Bilanțul total al îmbolnăvirilor trece de 13 mii, iar cel al deceselor ajunge la 450. Totodată, autoritățile susțin că, în prezent, mai există teste pentru depistarea coronavirusului pentru o lună și jumătate. Să spunem că, unul dintre preoții infectați este Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel care acum îi îndeamnă pe cetățeni să se protejeze și să țină cont de recomandările medicilor. Anterior, însă episcopul promova falsuri legate de vaccinarea împotriva Covid-19. ”Este pericolul cel mai mare pentru oameni, a fost inventat de globaliștii sataniști și se dorește ciparea populației”, declara episcopul Marchel.

Cei mai mulți preoți infectați cu coronavirus sunt din nordul R.Moldova, la Bălți. Aici avem 8 cazuri de infectare. Alți trei preoți care s-au îmbolnăvit sunt din sudul țării, la Comrat. Câte doi slujitori ai bisericii s-au infectat la Cahul, Ștefan-Vodă, Drochia și Chișinău, iar câte un preot infectat avem în raioanele Rezina, Dondușeni, Orhei, Sîngerei, Ungheni, Călărași, Ocnița, Florești, Ceadîr-Lunga, Rîșcani și Ialoveni.  

Între timp, un preot din Florești și altul de la Comrat au decedat de coronavirus.

Să spunem că, mai multe fețe bisericești de la Bălți, orașul considerat capitala de nord a R.Moldova, au participat recent la o slujbă comună. Aici a fost prezent și Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, depistat ulterior pozitiv la Covid-19. Până a se îmbolnăvi, Marchel îndemna cetățenii să se protejeze de vaccin, iar cel care va accepta benevol acest lucru, ”își implementează în organism mecanismul de urmărire”. ”Vaccinul nu este tratament, ci este pericolul cel mare. Fugiți! Nu primiți vaccinul, este punctul final al globaliștilor sataniști pentru care ei au și născocit coronavirusul, atribuindu-i caracteristici mult mai strașnice decât ele sunt într-adevăr. Vacinul propus de globaliști și reclamat tot pe banii lor, să nu vă pară că este o pomană. Ea este capcana ce ne lipsește pe noi de libertate, ca dar sfânt”, declara Episcopul de Bălți și Fălești.

După Marchel, și Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei Ruse, a promovat falsuri legate de vaccinul împotriva Covid-19. Mai exact, Mitropolia a solicitat șefului statului, premierului și speakerului Parlamentului să nu oblige cetățenii să se vaccineze împotriva coronavirusului întrucât ”reprezintă și un pericol de microcipare sau introducere în organismul uman a altor dispozitive străine lui”. Din adresarea Mitropoliei Moldovei aflăm că ”Bill Gates este considerat principalul responsabil pentru crearea tehnologiei de microcipare a populaţiei, prin intermediul unui vaccin care să introducă în trup nanoparticule care reacţionează la undele transmise de tehnologia 5G şi permit sistemului să îl controleze pe om de la distanţă. Se consideră că tehnologia 5G în combinaţie cu anumite vaccinuri administrate în China şi Italia au şi stat la baza apariţiei acestui virus care a întors pe dos întreaga planetă”. Adresarea a fost publicată pe site-ul Mitropoliei într-un document Microsoft Word. 

Peste 2.000 cadre medicale, infectate 

Să mai spunem că, până astăzi, au fost confirmate 2071 cazuri de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate, printre care medici - 525, asistenți medicali - 822, personal auxiliar - 586, farmaciști - 26. Dintre aceștia, 1454 s-au tratat de coronavirus.

Până în prezent, în R.Moldova au fost confirmate 13 106 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1137 în Transnistria. În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului Covid-19 din Chișinău, au fost internate 80 persoane suspecte de infecție cu coronavirus. Ministerul Sănătății anunță că 455 de persoane se află în stare gravă (dintre care 28 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1032 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare. În tratament activ la domiciliu se află în continuare 2094 pacienți cu forme ușoare ale bolii. 1604 persoane au finalizat tratamentul la domiciliu, fiind monitorizate în continuare de medicul de familie. În total, 7525 persoane s-au vindecat. 

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, mai multe frizerii, farmacii, spitale private, dar și magazine au fost închise întrucât nu au respectat măsurile impuse de autorități în timpul pandemiei. Sectorul HoReCa, sălile de sport și-a reluat de luni activitatea. Între timp, grădinițele rămân închise. Ministerul Sănătății îndeamnă populația să respecte și în continuare măsurile sanitare, să poarte mască de protecție, să respecte distanța socială, iar la primele simptome ale bolii, să apeleze serviciul 112. 

 
Corespondentul RFI, Valeria Vițu despre preoții moldoveni, infectați cu coronavirus