Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Institutul Marius Nasta, fără locuri pentru pacienții cu COVID-19

Institutul Marius Nasta nu mai are locuri libere pentru pacienții COVID - 19, a anunțat managerul spitalului, medicul Beatrice Mahler.

Institutul Marius Nasta are în prezent internați 50 de pacienți confirmați cu coronavirus și 3 suspecți. În București, pacienții infectați cu coronavirus sunt tratați la Institutul Matei Balș și la Spitalul Victor Babeș - ambele de boli infecțioase, la Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta și la Spitalul Colentina, care este spital de suport.

"Mai avem locuri pentru pacienții cu coinfecție TB-COVID și două locuri la suspecți", precizează managerul Institutului Marius Nasta, citată de Hotnews.ro.

Avem acum internați un număr de 50 pacienți confirmați și 3 suspecți. Menționăm că în schema Institutului Marius Nasta sunt avizate pentru funcționarea provizorie pentru pacienții COVID 72 de paturi, din care 10 paturi pentru pacienții suspecți, 13 pentru coinfectie COVID -TB și 49 pentru pacienții COVID pozitiv. Chiar dacă teoretic există 10 locuri la suspecți, în saloane de 2 paturi, ele pot fi ocupate doar de 5 pacienți, deoarece fiecare pacient este internat singur în salon, pentru că siguranța și sănătatea fiecărei persoane este importantă”, a anunțat conducerea Institutului pe pagina de Facebook a instituției.

Zilele trecute si Spitalui Matei Balș a anunțat că nu mai are locuri disponibile, la Victor Babeș în perioada aceasta se prezintă un număr tot mai mare de pacienți.