Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bază sportivă de 200.000 de euro, inaugurată cu elicopter, driblinguri și liderii PNL din Timiș

teren_de_sport_liebling9.jpeg

Sursa imaginii: 
Otilia Ghițescu

Mingi aduse cu elicopterul și toată floarea liberalilor din Timiș, la inaugurarea unui teren de fotbal din comuna Liebling. Baza sportivă a fost renovată de primărie, cu aproape 200.000 de euro. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și senatorul PNL Alina Gorghiu și-au încercat talentul la dribling, în fața a zeci de oameni, fără să se țină cont de niciun fel de regulă de distanțare, impusă de starea de alertă.

 

 

Baza sportivă din comuna Liebling, în județul Timiș, a fost redeschisă ieri, după o renovare de aproape 200.000 de euro, plătită de primărie. Aici joacă, de obicei, Atletico Liebling, echipă din liga a cincea, dar ieri a fost rândul politicienilor. Primarul din Liebling, Ioan-Gheorghe Munteanu, de la PNL, vrea al patrulea mandat și și-a început deja campania electorală.

Așa au ajuns în comuna cu nici 4.000 de locuitori, aflată la 30 kilometri de Timișoara, colegii de partid ai acestuia, primarul Nicolae Robu, dar și senatorul Alina Gorghiu sau deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest. A asistat însă la festivități și președintele CJ Timiș, Călin Dobra, de la PSD. Pentru că la inaugurare trebuia să se joace și un meci, mingea a fost adusă cu elicopterul! Acesta a aterizat pe  terenul de fotbal, lipit de cimitirul din localitate. Aparatul de zbor a fost închiriat de la omul de afaceri Romeo Dunca, anunțat drept candidat al PNL la președinția CJ Caraș-Severin. A costat 1.400 de euro, iar contractul a fost încheiat cu o persoană fizică.

Până să intre pe gazon fotbaliștii, și-au încercat talentul la „duble” atât Nicolae Robu, cât și Alina Gorghiu. Aceasta din urmă era îmbrăcată sport, dar primarul Timișoarei a tras la poartă în costum. „Cu pasiunea mea binecunoscută pentru fotbal, n-am rezistat tențatiei de a da un gol, tentație amplificată de faptul că în poartă era un portar profesionist - Călin Frunză - și am executat, în ținută costum – cravată - pantofi de costum, un penalti, reușind să înscriu, plasând mingea în dreapta portarului, la rădăcina barei”, a explicat ulterior președintele PNL Timiș.

La întreg spectacolul au asistat zeci de localnici. O parte au stat pe scaunele tricolore din tribună, alții, în picioare, lângă gard. Deși România este în stare de alertă, nu s-a respectat nicio regulă de distanțare fizică și nimeni nu a purtat mască. În acest moment, în România, meciurile de fotbal se pot disputa doar fără spectatori.

 
Bază sportivă de 200.000 de euro, inaugurată cu elicopter, driblinguri și liderii PNL din Timiș