Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


CNSU: Zboruri reluate spre și dinspre Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda

avion.jpg

Polonia a inclus România pe lista celor 40 de state cu risc epidemiologic crescut, cursele aeriene către/dinspre România fiind suspendate temporar, începând cu data de 2 septembrie 2020.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Autorităţile române au revizuit lista ţărilor exceptate de la obligativitatea carantinării/izolării, începând de marți, 23 iunie. Conform Hotărârii Nr.31 din 22.06.2020, lista verde a fost completată cu cinci alte noi țări: Italia, Franța, Irlanda, Estonia și Finlanda. 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, hotărârea nr. 31 prin care a fost actualizată lista statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde). Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din statele aflate pe listă.    

Astfel, au fost adăugate încă cinci (5) state: Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană).

Zborurile către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare vor putea fi reluate de pe toate aeroporturile din România.

Lista actualizată intră în vigoare la data 23.06.2020 și poate fi consultată pe site-ul www.cnscbt.ro. 

În evaluarea statelor propuse de INSP pentru zona verde, s-a ținut cont de criteriul mediei numărului de cazuri noi înregistrate în ultimele 14 zile, respectiv mai puțin de cinci (5) cazuri la 1 milion de locuitori.

Ţările de pe lista verde sunt: Italia, Franța, Irlanda, Estonia, Finlanda, Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, și Ungaria.