Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Vouchere de vacanță și pentru mediul privat: O idee bună?

Ministerul Economiei îi îndeamnă pe angajatori să ofere vouchere de vacanță salariaților, indiferent dacă provin din mediul privat sau de la stat.
Voucherele au avut deja un impact pozitiv atât din punct de vedere economic, dar și social, susține ministerul. 

Prin includerea comercianților din turism în rețeaua de afiliere la sistem, aceștia declară sumele provenite din utilizarea voucherelor de vacanță și, implicit, își declară veniturile și plătesc taxe", mai arată ministerul în document.
Ce spun însă cei din turism? Mihaela Stoica este proprietara unui hotel cabană în Munții Semenic și spune că ideea voucherelor e foarte bună și chiar ajută industria.
Este un ajutor foarte mare pentru turismul românesc, mai ales în perioada asta, după pandemie, pentru că noi am și fost primii loviți.
Voucherele au adus, într-adevăr, mai mulți turiști, mai explică Mihaela Stoica.
Potrivit acesteia, redeschiderea hotelurilor a fost primită cu nerăbdare de turiști, care abia așteptau să poată călători după toată această perioadă de restricții.
Taberele private s-au reprogramat, astfel încît următoarele luni par să intre într-o oarecare normalitate.
În ceea ce-i privește pe angajați, aceștia au revenit la muncă după ce o perioadă s-au aflat în șomaj tehnic. Nu a fost dat nimeni afară, chiar dacă în această perioadă oamenii au primit mai puțini bani, explică Mihaela Stoica.
Și pentru că toată lumea a fost afectată, Mihaela Stoica a decis să mențină și prețurile la același nivel, chiar dacă adaptarea la noile condiții implică și costuri mai mari.
E important să fim solidari în această perioadă, mai spune ea, chiar dacă câștigurile nu vor fi la fel de mari.
"Nu mai câștigăm cât să mergem în Dubai, câștigăm în așa fel încât toată lumea să fie mulțumită" mai spune ea.

 
Mihaela Stoica , proprietara unui hotel cabană în Munții Semenic.