Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Coronavirus | Carantina reintrodusă parțial în capitala Portugaliei după ce infectările au depășit 300 de cazuri zilnic

portugal-4065069_1280.jpg

Carantina reintrodusă parțial în capitala Portugaliei după ce infectările depășesc 300 de cazuri zilnic.
Carantina reintrodusă parțial în capitala Portugaliei după ce infectările depășesc 300 de cazuri zilnic.
Image source: 
Pixabay (ilustrație)

Portugalia va reintroduce restricţii pentru mai multe zone din Lisabona, a declarat joi premierul António Costa. 19 cartiere din nordul Lisabonei vor reintra în carantină şi se vor impune restricţii de mişcare a populaţiei, din cauză că numărul de îmbolnăviri de COVID-19 se menține ridicat.

Restricţiile se vor aplica în 19 cartiere din zona metropolitană a Lisabonei, acolo unde autorităţile locale se confruntă cu o creştere a infecţiilor cu COVID-19. Deşi periferia capitalei va fi blocată, restricţiile nu se vor aplica şi pentru zona centrală a oraşului.

Restricţiile din aceste cartiere presupun că locuitorii vor putea ieşi din case doar pentru a merge la lucru, la cumpărături sau pentru a-şi procura medicamente.

Premierul spune, însă, că „nu este vorba despre o revenire la situaţia de la început”. El a explicat că aceste măsuri urmăresc să controleze focarele locale.

De asemenea, Costa a anunţat că restul ţării va continua să ridice restricţiile impuse în contextul pandemiei şi că începând cu 1 iulie se va trece de la „starea de calamitate” la „starea de alertă”.

În ultimele zile, numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 a ajuns la peste 300 zilnic, după ce scăzuseră la 100. În total, ţara cu 10 milioane de locuitori a avut peste 40.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 1.500 de decese, scrie Mediafax.

Numărul cazurilor de coronavirus din lume a urcat la circa 9,7 milioane, iar cel al deceselor raportate la 491.000, în condițiile în care peste 5,2 milioane de persoane au fost declarate vindecate de Sars-Cov-2, arată centralizarea realizată de Worldometers.