Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raed Arafat: Dacă nimeni nu vrea să creadă în coronavirus, atunci medicii vor decide cine trăiește și cine nu

Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignore măsurile de precauție. Nemulțumit că sunt mulți care nici măcar nu cred în existența noului coronavirus, Raed Arafat avertizează că situația s-ar putea agrava. 

Aceste cazuri există, cine nu crede, să caute pe cei care s-au externat și care erau simptomatici. Să spună ei cum s-au simțit când erau în spital. Am văzut în ultima perioadă, unele televiziuni au arătat interviuri cu oameni care au zis clar: n-am crezut și uite că am ajuns și intubat. Atât de greu vorbeau, respirau greu. Asta nu se înțelege, nu e o gripă obișnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. (…) Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea”, a spus Raed Arafat la Digi 24.

Anterior,  șeful DSU transmitea că sunt în creştere cazurile active de Covid-19, în prezent fiind aproape 6 mii.  El a precizat că jumătate din cazurile de vineri au apărut în Bucureşti, Ilfov, Argeş şi Prahova.