Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România în pandemie: 325 de cazuri de coronavirus în 24 de ore. Autoritățile comunicaseră greșit numărul de teste efectuate

Numărul cazurilor de coronavirus depășit sâmbătă 26 de mii (26.022), după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 325 de noi infecții confirmate. 

Actualizare: Grupul de Comunicare Strategică revine asupra cifrelor.  ”În completarea informațiilor transmise anterior, Grupul de Comunicare Strategică face următoarele mențiuni:
Numărul testelor pentru noul coronavirus realizate până în prezent este de 687.618, respectiv de 12.236 în total față de cele comunicate în 26 iunie a.c. Actualizarea este necesară în urma comunicării parțiale a numărului de teste realizate la nivelul laboratoarelor din întreaga țară, determinată de procesul de centralizare a informațiilor, precum și a unor deficiențe tehnice existente. Numărul cazurilor depistate pozitiv cu noul coronavirus rămâne de 325 de persoane.
"

Inițial. GCS raportase sub 2 mii de teste efectuate. 

La ATI, în acest moment, sunt internați 199 de pacienți. Bilanțul deceselor provocate de infecția  cu COVID-19 a ajuns la 1589. 

Raportarea de sâmbătă este parțială și nu cuprinde datele de la 12 laboratoare, dintre cele 112 care funcționează în prezent, arată Grupul de Comunicare Strategică. 

Totodată, 52 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt în total puțin peste o mie de persoane. Alte aproape 70 de mii sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

De la declanșarea epidemiei, la nivel național, au fost prelucrate 677.259 de teste, arată datele oficiale. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.530 au fost declarate vindecate și externate.