Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Amenzi pentru bucureștenii care nu poartă mască în spații închise și la locul de muncă

corona-5035180_1920_1.jpg

Image source: 
pixabay.com

Polițiștii Capitalei au dat 20 de amenzi în noaptea de sâmbătă spre duminică bucureștenilor prinși că nu poartă mască de protecție în spaţii publice închise, spaţii comerciale şi la locul de muncă.

146 societăți comerciale din București au fost controlate în ultimele 24 de ore, iar echipele mixte de control au dat 60 de amenzi în valoare de 86.800 de lei, transmite Poliția Capitalei, potrivit Mediafax.ro.

29 de amenzi, în valoare de 56.400 de lei, au fost date pentru nerespectarea măsurilor care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  „Echipele de control au sancționat operatorii economici care nu au organizat activitatea în aer liber sau nu au asigurat la intrare triajul epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, atât pentru personalul propriu cât şi pentru vizitatori”, au arătat polițiștii.  Alte amenzi au fost aplicate și pentru tulburarea liniștii și ordinii publice sau pentru nerespectarea legislației privind protecția consumatorilor.

Autoritățile anunță, duminică, 23 de decese și 291 de cazuri noi de coronavirus în România, în ultimele 24 de ore.

Potrivit GCS, până duminică, în România, au fost confirmate 26.313 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.814 au fost declarate vindecate și externate.

Până duminică, 1.612 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. De sâmbătă, de la ora 10.00 până duminică, la ora 10.00 au fost înregistrate 23 decese, între care 14 la bărbați și 9 la femei, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 291 noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 217 de pacienți. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 942 de persoane. Alte 66.953 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 694.909 teste.