Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Șoferii STB în uniformă începând de azi

stb.jpg

Toţi conducătorii de vehicule ai Societăţii de Transport Bucureşti vor purta uniforme, începând cu data de 1 iulie, a anunţat compania.
Toţi conducătorii de vehicule ai Societăţii de Transport Bucureşti vor purta uniforme, începând cu data de 1 iulie, a anunţat compania.
Sursa imaginii: 
Primăria Municipiului București

Toţi conducătorii de vehicule ai Societăţii de Transport Bucureşti (STB) SA vor purta uniforme, începând cu data de 1 iulie, a anunţat compania.

De la 1 iulie, se arată într-un comunicat de presă transmis luni, toți călătorii vor fi primiți în mijloacele de transport de conducătorii de vehicule îmbrăcați în uniforme. Fie că au sau nu sacou, în condițiile unor temperaturi ridicate, șoferii vor purta în mod obligatoriu pantalon și cămașă cu mânecă lungă sau mânecă scurtă, iar – opțional - cravată ori eșarfă.

“În prezent, toate eforturile noastre sunt îndreptate spre transformarea fostei regii într-o companie eficientă și mai apropiată de public și dorim mai ales schimbarea mentalității pe un trend nou, proactiv, al unora dintre angajați care au rămas tributari vechilor obiceiuri. Am luat această decizie ca urmare a multor reclamații, anumiți conducători și manipulanți de vehicule nu erau îmbrăcați adecvat, veneau cu șlapi, pantaloni scurți, maiou. Începând cu 1 iulie, cine nu are uniformă nu intră pe traseu. Dar foarte mulți șoferi sunt mândri de această investiție și poartă uniforma încă de când au primit-o”, spune directorul STB SA, Alexandru Hazem Kansou.

STB SA a comandat 14.700 de costume (din care 14.400 pentru bărbați și 300 pentru femei), 19.200 de cămăși bărbătești (cu mânecă scurtă și cu mânecă lungă), 400 de cămăși de damă (cu mânecă scurtă și cu mânecă lungă) și 4.900 de cravate și eșarfe, printr-o investiție în valoare totală de circa 3 milioane lei.