Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COVID-19 | O româncă, primul turist testat pozitiv în Creta

O româncă venită în vacanţă în insula greacă Creta împreună cu soţul ei a fost confirmată sâmbătă de autorităţile greceşti ca fiind infectată cu noul coronavirus, relatează keeptalkinggreece.com, transmite Mediafax.ro.

Cazul vine la doar câteva zile după redeschiderea aeroporturilor regionale, la 1 iulie. Autoritățile de sănătate și Protecția civilă au localizat femeia pentru a o anunța asupra rezultatelor testelor, relatează presa locală. Femeia se afla într-unul dintre hotelurile din Hersonissos. Potrivit autorității elene pentru protecția civilă, 825 de pasageri sunt testați zilnic pe aeroportul Nikos Kazantzakis din Heraklio.

Harri Teocharis,ministrul grec al Turismului, a explicat recent la Digi24 de ce primele grupuri de turiști români care au ajuns cu avionul în Grecia au fost testate integral. ”Facem asta în primele zile, dar pe măsură ce vom avea mai multe rezultate de la cetățeni români, vom face testări selective. E bine să completeze din timp formularul online, apoi algoritmul va decide persoanele alese pentru a fi testate”, a spus Teocharis.

Ministrul elen le-a recomandat turiștilor să fie prudenți în primele 24 de ore de la intrarea în Grecia, până primesc rezultatul testului de coronavirus. ”Nu trebuie să se izoleze, dar trebuie prudență, să nu umble în prea multe locuri. Este o chestiune de bun simț”. În cazul celor depistați pozitiv la COVID-19, ministrul turismului din Grecia a precizat că persoanele respective vor fi carantinate. ”Dacă familia dorește să stea cu această persoană o pot face. Toți vor fi însă testați”, a adăugat Harri Teocharis.