Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


STB: Noile autobuze Mercedes Citaro au început să circule în București

autobuze.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Societatea de Transport București

Primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achizitionate cu finanţare nerambursabilă, au intrat marţi pe traseu şi vor circula pe linia 131. Acestea se adaugă celorlalte 400 de autobuze Euro 6 aflate deja în trafic, a anunţat Societatea de Transport Bucureşti.

 „Pe lângă cele 400 de autobuze Euro 6 aflate în trafic, începând de astăzi, 7 iulie 2020, primele opt autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele 130 achizitionate cu finanţare nerambursabilă, vor circula pe traseul liniei 131. Noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piaţa Romană, Calea Dorobanţi, Arcul de Triumf, Piaţa Presei, până la Complexul Comercial Băneasa”, a afirmat primarul general Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al STB, citat de news.ro.

 Autobuzele sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

 Sursa citată mai spune că potrivit graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în luna ianuarie a anului viitor. Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, 27 aşezaţi şi 65 în picioare. Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanţie de tip Full Warranty, de 8 ani şi 480.000 de km.

 Valoarea contractului este de 195.268.331,70 lei, fără TVA, mai arată sursa citată.

 Finanţarea provine de la Administraţia Fondului pentru Mediu, în cadrul Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.