Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


COVID-19: Australia își închide o frontieră de stat, pentru prima dată în ultimii 100 de ani

melbourne.jpg

Sursa foto: AFP

Decizie istorică! Australia și-a închis, de marți, o frontieră de stat, pentru prima dată în ultimii 100 de ani, după înmulţirea cazurilor de COVID.
Astfel, frontiera dintre cele două cele mai populate state din Australia va fi închisă pentru o perioadă nedeterminată, autorităţile încercând astfel să ţină sub control un focar de coronavirus din oraşul Melbourne.

De astăzi frontiera dintre statele Victoria şi New South Wales (NSW) este închisă  - pentru prima dată în ultimii o sută de ani.  Ultima oară când autorităţile au restricţionat deplasările între cele două state a fost în 1919, în timpul pandemiei de gripă spaniolă.

''Este decizia corectă, decizia potrivită în acest moment, având în vedere provocările semnificative cu care ne confruntăm în ceea ce priveşte limitarea răspândirii acestui virus'', a declarat premierul statului Victoria, Daniel Andrews.

Autoritățile au luat această decizie după ce Australia a înregistrat 127 de cazuri de COVID -19 în 24 de ore. De noaptea trecută la graniță au fost trimise patrule militare care să împiedice eventuale treceri ilegale.

Australienii vor putea solicita permise zilnice pentru trecerea frontierei, dar eliberarea lor va dure trei zile, au mai anunțat autăritățile.
Totodată, au fost impuse măsuri stricte de distanţare fizică în 30 de suburbii , iar în nouă blocuri de locuinţe publice a fost instituită carantina.

Închiderea frontierea  va da  o lovitură redresării economice a Australiei care se îndreaptă spre prima recesiune din aproape trei decenii, după cum relatează Reuters.