Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


99 de români din Austria, infectați cu Covid-19

coronavirusjpg.png

Scadere usoara a numarului de imbolnaviri, 246 de cazuri raportate luni, 22 iunie
Scadere usoara a numarului de imbolnaviri, 246 de cazuri raportate luni, 22 iunie

99 de români au fost diagnosticați cu coronaviroză, în Linz, Austria, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Niciunul dintre ei nu a fost spitalizat.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Viena, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute la data de 1 iunie a.c. în mass-media locală, referitoare la identificarea unui focar de COVID-19 în orașul Linz și a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale de sănătate pentru obținerea de informații privind existența unor cetățeni români printre persoanele infectate. De asemenea, reprezentanții ambasadei au efectuat demersuri și pe lângă mediul asociativ românesc din zonă pentru informații suplimentare”, conform unui comunicat al MAE.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor susținute ale Ambasadei României la Viena, autoritățile austriece au informat că 99 cetățeni români au fost confirmați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

Niciuna dintre persoanele infectate nu a fost spitalizată și nici nu au fost primite solicitări de asistență consulară de către misiunea diplomatică.