Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Președintele Braziliei, confirmat cu noul coronavirus

bolsonaro.png

Președintele Braziliei, Jair Messias Bolsonaro
Image source: 
Reuters via rfi.fr

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, după ce a început să dezvolte simptome, printre care și febră, transmite BBC.

 

Jair Bolsonaro și-a făcut testul luni, după apariția simptomelor, cu o zi în urmă, printre care tuse și febră, iar anunțul privind infectarea sa l-a făcut marți, în timpul unei declarații televizate. Bolsonaro a mai spus că febra a dispărut între timp și că acum se simte foarte bine.  El a minimalizat adesea amploarea pandemiei, spunând despre coronavirus că ar fi " o mică gripă", care nu are cum să-l afecteze prea tare. La momentul în care a făcut această remarcă, în luna aprilie, decesele cauzate de COVID-19 erau sub 3000, în timp ce numărul persoanelor infectate ajunsese la aproximativ 40.000.

Jair Bolsonaro le-a cerut guvernatorilor regionali să relaxeze restricțiile, despre care a spus că au afectat economia. Luni, a anulat reglementările privind purtarea măștilor de protecție împotriva coronavirus. Brazilia este a doua cea mai afectată țară din lume, cu peste 1,5 milioane de cazuri de covid-19 și mai mult de 65.000 de decese.