Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Presa greacă: 29 de turiști din România și Bulgaria, depistați cu coronavirus la frontiera Kulata. Guvernul de la Atena, în ședință

santorini.jpg

Image source: 
pixabay.com

Autoritățile elene au depistat vineri 29 de turiști infectați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas, cu toții venind din România sau Bulgaria.

 

UPDATE ora 15:30 - Noi reglementări decise de autoritățile elene pentru turiștii străini. Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena  a anunțat că de marți, 14 iulie 2020, toți cei care intră prin punctul de frontieră terestru de la Kulata- Promachonas vor fi obligați să prezinte un test RT PCR negativ pentru COVID-19 , făcut în ultimele 72 ore. Măsura, decisă vineri într-o ședință extraordinară de guvern, intră în vigoare din data de 14 iulie, de la ora 06.00 dimineața. Pot intra în Grecia fără acest test doar cei care fac parte din anumite categorii exceptate – diplomați, medici, lucrători în transporturi. De asemenea, trebuie completat în continuare și formularul online de către turiști, cu cel puțin 24 de ore înainte de intrarea în țară.

 

Autoritățile elene au depistat vineri 29 de turiști infectați cu coronavirus la punctul de trece al frontierei Kulata – Promachonas, cu toții venind din România sau Bulgaria, scrie publicația greacă iefimerida.gr, citată de G4Media.ro.

Guvernul Greciei se află la ora transmiterii acestei știri în ședință cu oficiali guvernamentali și cu experți din domeniul sănătății pentru a discuta evoluția cazurilor de coronavirus de când Grecia a început să primească turiști din străinătate. Reuniunea a fost convocată după creșterea cazurilor de infecție cu coronavirus în urma deschiderii granițelor pentru turiștii străini.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a declarat că guvernul este preocupat de numărul în creștere de cazuri din țările vecine din Balcani, precum și de turiștii care vin cu mașina prin Bulgaria.

"Dintre cele 31.169 de teste efectuate la intrarea în ţară în perioada 1-6 iulie, doar 100 de cazuri au fost depistate pozitive, adică 0,3%", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului Greciei, Stelios Petsas, citat de cotidianul Le Figaro. Potrivit acestuia, "Situaţia este sub control, dar principalele probleme provin de la frontierele terestre cu alte ţări din Balcani, unde tendinţa este în creştere şi există un risc major de cazuri importate", a precizat oficialul grec, subliniind că există şi riscuri pe plan intern, întrucât nu se respectă regulile de distanţare.

Grecia e una dintre țările cu cele mai puține infecții din UE, grație unor măsuri stricte de restrângere a libertății de mișcare pe teritoriul său. Dar numărul cazurilor a reînceput să crească după ce restricțiile de circulație au fost ridicate, iar călătoriile internaționale au fost reluate.