Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Grecia ar putea cere teste negative la Covid-19 și pentru pasagerii curselor charter

grecia.jpg

Image source: 
pixabay.com

Grecia devine din ce în ce mai restrictivă cu turiștii străini, în ciuda faptului că este puternic afectată economic din cauza pandemiei. Autoritățile elene anunță că și cei care vor veni în vacanțe cu curse charter ar putea fi oblifat să prezinte un test negativ la Covid-19. 

Un membru în Consiliul regional al insulei Creta – Manolis Kallionakis, citat de Agerpres după o întălnire cu mai mulți jurnaliști, a declarat că se teme de faptul că turiștii ar putea fi descurajați de această inițiativă, mai ales că tot ei voi fi obligați să plătească aceste teste medicale.

Totuși, oficialul elen consideră că efortul este pe deplin meritat, fiindcă ar fi mult mai mic decât acela de a fi apoi spitalizat într-o țară străină, fără niciun membru al familiei lângă tine.

Pe de altă parte, Grecia nu ia, deocamdată, în discuție închiderea frontierelor pentru nicio țară.

Amintim, începând de marți – 14 iulie, de la ora 06:00 dimineața, turiștii care intră în Grecia cu autoturisme, pe la vama Kulata – Promachonas vor fi obligați să prezinte un formular cu rezultatele negative ale unui test pentru Covid-19, făcut cu minimum 3 zile înainte.

Documentele trebuie să fie scrise în limba engleză și să aibă datele de identificare ale călătorului. Laboratoarele care fac testarea RT-PCR ar trebui să fie publice sau private, acreditate de autoritățile din țara de proveniență a turistului, altfel nu vor fi acceptate. Sistemul implementat pe travel.gov.gr a fost însă suspendat până marți, pentru modificarea noilor măsuri impuse de autorități.