Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


14 polițiști din Cluj infectați cu COVID-19 - Sindicatul Polițiștilor trage un semnal de alarmă

politie_cluj.jpg

Sindicatul Polițiștilor trage un semnal de alarmă după ce 14 polițiști din Cluj sunt infectați cu COVID-19
Sursa imaginii: 
site-ul IPJ Cluj (arhivă)

14 polițiști de la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj au fost diagnosticați cu COVID 19 și internați în spitale dedicate din Cluj-Napoca. Cei mai mulți dintre ei sunt funcționari care aveau muncă de birou. Conducerea IPJ Cluj susține că situația apărută nu este de natură să afecteze desfășurarea în bune condiții a activității lucrătorilor de poliție.

Primul anunț că în Inspectoratul Județean de Poliție Cluj există un focar de COVID-19 a venit din partea Sindicatului Europol. Ulterior, conducerea IPJ Cluj a trimis presei un comunicat prin care confirma faptul că 14 angajați ai săi au fost diagnosticați cu coronavirus.
 
”Cazurile de îmbolnăviri existente la nivelul instituției nu afectează buna desfășurare a activităților în slujba comunității”, a precizat conducerea IPJ Cluj. Aceasta și pentru că polițiștii respectivi aveau mai mult muncă de birou, fiind de la serviciul audit, cel de logistică și de la biroul administrativ. Un singur polițist era de Serviciul de Ordine Publică. Comunicatul a infirmat, însă, informația potrivit căreia adjunctul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj ar fi infectat cu virusul Covid-19, așa cum anunțase, inițial, sindicatul polițiștilor.
 
O parte dintre polițiștii testați pozitiv au fost trimiși în izolare la Hotelul Colina din Cluj, care aparține Ministerului Afacerilor Interne, iar restul au fost trimiși în izolare la domiciliu.
 
Conducerea Inspectoratului a dispus, pe lângă măsurile zilnice de protecție sanitară, aplicarea unor măsuri suplimentare de dezinfectare a spațiilor de lucru, în vederea prevenirii și limitării răspândirii virusului Covid-19. Totodată, a fost declanșată și o anchetă epidemiologică.
 
Cazul polițiștilor de la Cluj nu e izolat. Mai mulți polițiști au fost au fost confirmați cu coronavirus în ultimele zile. Săptămâna trecută, șeful IPJ Olt a fost depistat pozitiv. Sindicaliștii din Poliție au tras un semnal de alarmă cu privire la riscurile iminente la care sunt supuși polițiștii în exercitarea atributiilor de serviciu.
 
Polițiștii clujeni nu sunt singurii reprezentanți ai autorităților care s-au îmbolnăvit de coronavirus. La începutul lunii iulie a fost diagnosticat cu COVID-19 și prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, soția acestuia și copilul lor în vârstă de 9 luni. Ei au ajuns la spital după ce băiețelul lor a făcut febră, iar părinții au pus acest simptom pe seama ieșirii dinților. Băiețelul a fost primul testat din familia prefectului și declarat pozitiv, apoi ambii părinți, care sunt asimptomatici. La nici o săptămână de la acest anunț, viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, s-a autoizolat, după ce soția acestuia a fost diagnosticată cu coronavirus.