Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Profesoara Cristina Tunegaru: Scenariul învățământului hibrid din toamnă este cel mai nefericit

Cristina Tunegaru crede că pregătirile pentru reînceperea școlii se mișcă lent (Sursa foto: Facebook/Cristina Tunegaru)

Pregătirile pentru noul an școlar pe fondul epidemiei Covid-19 se mișcă prea lent, declară la RFI Cristina Tunegaru, profesoară de Română la Școala Gimnazială nr. 1 din Ilfov.

Guvernul încă nu a decis cum anume se va relua școala în luna septembrie, însă una dintre variantele luate în calcul prevede ca prin rotație, jumătate dintre elevi să se deplaseze fizic în clase, iar jumătate să facă ore online.

Profesoara Cristina Tunegaru consideră că acesta ar fi un sistem nefericit: ”Aceasta mi se pare cea mai nefericită situație, pentru că mulți elevi vor înțelege că perioada aceea de după cele două săptămâni de școală e ca o perioadă de vacanță și întreruperile acestea frecvente ale școlarizării vor îndepărta foarte mulți copii de școală. Preocuparea mea cea mare este față de acei copii vulnerabili, care provin din medii dezavantajate, care nu pot să participe la ore online sau pot în mică măsură”.

Ea crede că profesorii nu sunt pregătiți pentru școala online: ”În acest moment, cadrele didactice sunt la fel de puțin pregătite ca acum câteva luni, atunci când ar fi trebuit să pregătească ore online. În această perioadă de timp, nu s-au desfășurat cursuri de formare a profesorilor, deci profesorii vor veni în septembrie la fel de puțin pregătiți (...). M-aș bucura să înceapă o instruire a profesorilor. Din experiențele pe care le am cu instruirea profesorilor, mă aștept însă ca lucrul acesta să nu se întâmple prea curând”.

 
Cristina Tunegaru, despre scenariul învățământului hibrid