Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


28 de români infectați cu Covid-19 într-o fermă din Marea Britanie

ferma_herefordshire.jpg

Fermă Herefordshire
La această fermă din Herefordshire cel puțin 74 de persoane au testat pozitiv cu Coronavirus între care 28 de români
Sursa imaginii: 
PA

Un total de 28 de cetățeni români, aflați la o fermă din Marea Britanie, s-au infectat cu noul coronavirus, anunță Ministerul Afacerilor Externe. Sunt asimptomatici, iar starea lor de sănătate este bună.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în presa locală cu privire la testarea pozitivă a 73 de lucrători care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme din Herefordshire și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale, Departamentul pentru Sănătate Publică și pe lângă angajator pentru a obține mai multe informații cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor în cauză.

Totodată, Biroul Atașatului pe Probleme de Muncă si Sociale a sesizat Autoritatea pentru Sănătate si Siguranță la locul de muncă si Autoritatea pentru Inspecție și Combatere a Abuzurilor în Muncă, solicitând date suplimentare cu privire la situația persoanelor menționate și măsurile aplicabile în acest context.

„Potrivit informațiilor preliminare obținute în cursul serii de ieri, 13 iulie, a.c., din partea reprezentanților agenției de plasare a forței de muncă, la ferma în cauză își desfășoară activitatea aproximativ 100 de cetățeni români, iar 28 dintre aceștia au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19. Cetățenii români sunt asimptomatici, starea de sănătate este bună, beneficiind de monitorizare zilnică de către Serviciul de Sănătate Publică”, anunță MAE.

De asemenea, conform datelor comunicate ambasadei de către reprezentanții companiei britanice prin intermediul căreia unii dintre cetățenii români își desfășoară activitatea în cadrul fermei respective, lucrătorii au fost plasați în izolare, fiindu-le asigurate alimente și alte bunuri necesare.

„Lucrătorii plasați în izolare au fost scutiți de la plata chiriei în această perioadă. Totodată, la ferma în cauză sunt prezenți reprezentanți ai autorităților locale britanice, inclusiv traducători. De asemenea, MAE precizează că, la acest moment, niciun lucrător nu mai desfășoară activități în cadrul fermei”, precizează sursa menționată.

Aproximativ 200 de lucrători au intrat în carantină la ferma din Herefordshire, după ce cel puțin 74 de lucrători au testat pozitiv pentru Coronavirus acolo.

Focarul a izbucnit în rândul angajaților producătorului de legume AS Green and Co, care se află în satul Mathon, lângă Malvern din vestul Angliei.

Poliția a anunțat că este în căutarea a trei lucrători de la fermă care au fugit din izolare, una dintre cele trei persoane fiind pozitivă cu Coronavirus.