Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


COVID-19 | Locuitorii Barcelonei sfătuiți să rămână în casă din cauza creşterii numărului de infecţii

sagrada-familia-552084_1920_pixabay.jpg

Catedrala Sagrada Familia - Barcelona
Sursa imaginii: 
pixabay.com

Au fost închise cinematografele, teatrele, discotecile, sunt interzise reuniunile a mai mult de 10 persoane, iar capacitatea de primire în baruri și restaurante a fost limită la 50%. Măsurile luate vizează să evite introducerea izolării obligatorii.

Autorităţile regionale din Catalonia le-au recomandat vineri locuitorilor Barcelonei, al doilea oraş ca mărime al Spaniei, să rămână acasă şi să nu se adune în grupuri de mai mult de zece persoane, într-un efort de a încetini creşterea numărului de contaminări cu SARS-CoV-2, potrivit Reuters şi AFP preluate de Agerpres.

"Ei trebuie să rămână acasă în afară de cazurile în care nu se poate altfel", a declarat presei Meritxell Budo, purtătoarea de cuvânt a guvernului regional catalan, anunţând de altfel închiderea cinematografelor, teatrelor şi discotecilor, interzicerea reuniunilor în număr mai mare de 10 persoane şi vizitele la azilurile de bătrâni şi limitarea capacităţii de primire la 50% în baruri şi restaurante. Evenimentele culturale şi sportive vor fi de asemenea limitate.

Dar guvernul regional nu a instituit izolarea strictă în acest al doilea oraş ca mărime al Spaniei, foarte căutat de turişti, indicând că măsurile luate vizează să evite introducerea izolării obligatorii. Localnicii sunt încurajaţi să-şi facă cumpărăturile online.

Barcelona, cu 1,6 milioane de locuitori, este unul dintre oraşele cele mai vizitate din Europa, iar în săptămâna aceasta s-a înregistrat o creştere bruscă a numărului de contaminări cu noul coronavirus constatate în raport cu săptămâna trecută.