Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


(VIDEO) Franța: Incendiu puternic, la catedrala Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes

nantes.jpg

Image source: 
Youtube

Un incendiu de proporții a izbucnit, sâmbătă dimineață, în catedrala oraşului francez Nantes.

ACTUALIZARE 1: Flăcările au spart vitraliile catedralei şi au distrus marea orgă a clădirii din secolul XV.

ACTUALIZARE 2: Procurorul Pierre Sennes a declarat pentru reporteri că au fost identificate trei focare distincte iar autorităţile tratează incidentul ca pe un act criminal.

ACTUALIZARE 3: Mai multe zeci de pompieri au reuşit să controleze incendiul după câteva ore. Coloane de fum se degajă încă din catedrala al cărei interior era mai devreme cuprins de flăcări.

ACTUALIZARE 4: Comandantul local de pompieri, Laurent Ferlay, le-a spus reporterilor că 104 pompieri sunt încă la faţa locului pentru a se asigura că incendiul este complet sub control. El a susţinut că un focar s-a aflat în spatele orgii, care a fost complet distrusă. În afară de orgă şi de spargerea vitraliilor, pagubele nu sunt atât de mari precum s-au temut iniţial pompierii.

.................................................................................................

Publicația Le Figaro citează surse din rândul pompierilor, care afirmă că  incendiul este foarte puternic și nu poate fi controlat deocamdată.

Peste 60 de pompieri au fost trimişi la faţa locului.

Evenimentele se produc la puțin peste un an după incendiul care a avariat grav catedrala Notre Dame din Paris.

Catedrală Saint-Pierre et Saint-Paul din Nantes a fost construită pe parcursul a 457 de ani și a fost finalizată în 1891.