Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


9 mall-uri din capitală verificate de Poliție. 66 de oameni, amendați pentru că nu aveau mască

capture_politist_cu_masca.jpg

Image source: 
Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Facebook

Polițiștii au verificat cum sunt respectate regulile din starea de alertă - portul măștii în spațiile închise, distanțarea fizică - atît de către angajații centrelor comerciale precum și de către consumatori.

Nouă mari centre comerciale din București au fost verificate de polițiști, duminică, iar 66 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau mască în spații închise, anunță Poliția Capitalei.
Duminică, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Serviciul de Ordine Publică, împreună cu agenți de siguranță publică din cadrul Sectoarelor 1- 6 Poliție, au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a prevederilor legii 55/2020, a regulilor de purtare a măștii și de distanțare, de către angajații operatorilor economici precum și de către consumatori.

„În cadrul acțiunii s-au verificat nouă mari centre comerciale. Cu această ocazie au legitimate 66 de persoane și a fost aplicată o sancțiune conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (portul măștii)”, menționează sursa citată.

Au fost purtate discuții cu personalul de pază precum și cu personalul societăților comerciale verificate, ocazie cu care li s-a adus la cunoștință acestora faptul că purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, dar și în locurile aglomerate prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, anunță oamenii legii.