Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


OMS: Nu vă aşteptaţi la vaccinări împotriva Covid-19 înainte de începutul lui 2021

vaccine.jpg

 Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech.
Agentia Europeana a Medicamentului a aprobat utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech.
Sursa imaginii: 
pixabay.com

”Facem progrese bune”, spune un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), precizând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi a capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

Cercetătorii fac ”progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva Covid-19, câteva fiind în studii clinice finale, dar utilizarea lor nu poate fi aşteptată înainte de începutul anului 2021, a declarat miercuri un expert al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Mike Ryan, transmite Reuters preluată de News.ro.

OMS lucrează pentru a asigura o distribuire echitabilă a vaccinurilor, dar între timp este esenţial să limităm răspândirea virusului, a spus Ryan, care este director al programului de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în timp ce numărul cazurilor zilnice noi se află aproape de niveluri record la nivel global.

”Facem progrese bune”, a spus Ryan, notând că mai multe vaccinuri se află în prezent în faza a treia a studiilor clinice şi că niciunul nu a eşuat în privinţa siguranţei şi a capacităţii de a genera un răspuns imunitar.

Realist vorbind, oamenii vor începe să fie vaccinaţi în prima parte a anului viitor”, a declarat Ryan, care a participat la un eveniment public pe o reţea de socializare.

OMS lucrează la extinderea accesului la posibile vaccinuri şi pentru a ajuta la creşterea capacităţii de producţie, a spus Ryan. ”Trebuie să fim corecţi, pentru că sunt un bun global. Vaccinurile pentru această pandemie nu sunt pentru bogaţi, nu sunt pentru săraci, sunt pentru toată lumea”, a spus oficialul OMS.

Ryan a mai avertizat şcolile să fie precaute în privinţa redeschiderii până când nu va fi ţinută sub control transmiterea comunitară. Discuţiile din Statele Unite referitoare la redeschiderea şcolilor s-au intensificat, în timp ce pandemia se extinde în zeci de state. ”Trebuie să facem tot posibilul să readucem copiii la şcoală, iar cel mai eficient lucru pe care îl putem face este să oprim boala în comunitatea noastră”, a arătat Ryan.