Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Cum va arăta spitalul pentru copii ridicat de Dăruiește Viață

daruieste_viata_1.jpg

Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele asociației Dăruiește Viață
Sursa imaginii: 
Facebook Binomu' - Foto credit: Andreea Macri

Primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traume ridicat din donații de asociația Dăruiește Viață prinde formă și culoare. În interiorul șantierului au fost amenajate camere de probă care conțin absolut tot: de la mobilier la prize, pentru a vedea dacă e ceva care încurcă sau lipsește și astfel să poată fi ajustat din timp.

Asociația Dăruiește Viață a finalizat amenajarea primelor camere de probă din Spitalul de Oncologie și Radioterapie Pediatrică. Construcția acestuia este finanțată din donațiile a peste 350.000 de oameni și mai mult de 4.000 de companii (până în acest moment).

Camerele de probă au fost amenajate în interiorul șantierului, pe baza proiectului realizat de echipa de arhitecți. În aceste spații au fost implementate cele mai mici detalii, de la mobilier, până la prize, cabluri, conectori etc. exact așa cum vor fi în forma finală.


Cameră de probă - pat pacient
Sursa imaginii: 
daruiesteviata.ro

Reprezentanții asociației Dăruiește Viață explică de ce e nevoie de camerele de probă:

"Unul din obiectivele noastre cu acest Spital este să creăm spații care să deservească atât pacientul și familia sa, cât și personalul medical. Spații în care cei mici să-și poată continua copilăria, iar părinții lor să nu mai fie nevoiți să doarmă pe un scaun, lângă pat. Spații care să fie gândite astfel încât să ușureze sarcinile zilnice ale personalului medical pentru ca aceștia să se concentreze pe tratarea micuțului pacient. În această etapă camerele de probă ne ajută să facem ajustările necesare pentru a ne asigura că totul este la locul lui și că este gândit pentru a fi utilizat la potențial maxim. Că fiecare echipament are o priză corespunzătoare, că mobilierul este executat perfect pentru a acomoda nevoilor celor care îl folosesc, că producția elementelor poate fi eficientizată etc."


Cameră de probă - vedere de ansamblu
Sursa imaginii: 
daruiesteviata.ro

Spitalul va avea în total 187 de paturi, 7 săli de operație, 5 camere sterile hemato-oncologie și 2 buncăre radioterapie.